dissabte, 1 de desembre del 2012

Suc de magranes (nins & adults)


Pelear ahora que parece tan difícil

Porque así, al menos, lo has intentado, porque has arriesgado, porque no te has escondido, porque te has puesto al lado de otras y otros, porque tenías miedo y sin embargo has venido, porque te has crecido en el castigo, porque no soportas verte humillado delante de la gente a la que quieres, porque te gusta la sonrisa de los que pelean contigo, porque sabes que muchos y muchas también están aprendiendo de lo que haces, porque estás lanzando un mensaje hacia el futuro, porque de lo contrario, ni la comida ni la bebida podría pasar por tu garganta sin arañarte, porque le estás dando las gracias a los que vinieron detrás, porque hay gente que te esperaba y se emocionan al verte aquí, porque hay gente a la que desafías atreviéndote a no estar en su guarida, porque sabes que no puedes esperar gran cosa si no pones tu grano de arena, porque durante demasiado tiempo hemos dejado las cosas importantes en manos de gente que no es importante. Porque, en definitiva, lo contrario de estar vivo no es solamente no estar muerto. Por eso, y pese a todo, peleamos.
JCM


Trobo aquestes paraules de Juan Carlos, a qui la meva família i jo tenguérem la sort de conèixer i el plaer de tenir a ca nostra compartint "asadito" i conversa, molt oportunes per acompanyar aquest licor de magranes, pel que vaig haver de lluitar per pelar-les i arriscar-me pel resultat.


LICOR DE MAGRANES
 
Ingredients
- 500 ml de suc de magranes
- 500 ml de Gin Xoriguer
- Espècies (canyella, clau d'olor, cardamom,nou moscada,...)
- Pell de llimona o taronja
- 150 g. de sucre

Pelar i desgranar les magranes (sí, és una feinada, s'ha de batallar, però el resultat s'ho val) Podeu emprar aquest procediment o aquest.
Amb la MyCook triturar lleugerament els grans de magrana i colar amb un colador. Una vegada obtenim el suc, posar-lo dins una greixonera al foc, juntament amb les espècies, el sucre i la pell del cítric. Bullir a foc baix durant un parell de minuts. Deixar refredar i afegir el gin. Embotellar i deixar reposar durant un mes.

SUC DE MAGRANES
 
Ingredients
- 500 ml de suc de magranes
- 200 ml de suc de mandarines
- Sucre a gust

3 comentaris:

  1. Me pareix una bona idea per fer-ne i regalar-ne, o aprofitar per afegir-ne a qualque plat que ens agradi i ens demani una mica de licor, tindrà l'aroma de la magrana, que bo!
    Besos guapa

    ResponElimina
  2. Sí, i ara que s'acosta Nadal encara més. És el que he fet jo, reutilitzant unes botelletes d'una coneguda marca de suc. Podem fer feliços a molta gent estimada des de les nostres cuines: regalar licors, confitures, pastissets... és una atenció molt personalitzada ja que a cada present d'aquests s'hi troba una part de nosaltres mateixes.
    Gràcies i besos a tu!

    ResponElimina
  3. Bon Nadal i bones festes, guapa!

    Que ho passis d'allò mes bé amb els teus

    Bss

    ResponElimina