dijous, 14 de juliol del 2011

Coca ("nova") Primavera

Pese a su egoísmo insolidario, creo aún en el hombre. El hombre puede dar aquel alcance a sus sistemas, pero los sistemas resultarán ineficaces o crueles - todos - si no alumbramos a un hombre distinto. Por ello pienso que a la nueva sociedad pueda accederse a través de la revolución y a través de la evolución, más si aquella despierta inevitablemente un anhelo de revancha, las conquistas alcanzadas por este medio difícilmente serán estables sin la salvaguarda - para mí inadmisible - de la tiranía; es decir, volviendo al círculo vicioso; mi confianza, pues, estriba en la madurez del hombre del siglo XX, en el humanismo, cada día más sentido y operante, de las nuevas generaciones. La solución no está, por tanto, en los postulados que sostienen los caciques de Oriente y Occidente. En ambos existe, lógicamente, algo aprovechable, pero la sociedad nueva, si ha de ser el hombre su objetivo, no debe acomodarse a ninguna de sus rígidas plantillas.

Delibes, Miguel. La primavera de Praga (1968)


Recepta
- 1 pasta de fulls congelada. Jo la vaig comprar a granel (per unitats). De cada una en surten dues coques com aquesta. Al meu poble en podem trobar a Can Parric i al Bip, no sé si a cap altre lloc.
- Fruita (la que volguem) en el meu cas: kiwi, maduixes, plàtan i pinya tropical.
- 200 grams de gelatina de rebosteria per donar-li brillantor. A can Salvador en venen a granel. Sinó, la podem fer nosaltres. Com? aquí o aquí.
- Crema pastissera (la vaig preparar amb la Mycook)

Ingredients per a la crema pastissera (és possible que amb aquestes quantitats en sobri)
100 gr. de sucre
50 gr. de maizena
3 ous
1 cullerada de sucre vainillat
500 gr. de llet
Una clovella de llimona

Preparació de la crema pastissera
Posar la llet, el sucre vainillat i la clovella de llimona al tassó 2 minuts, 100º, velocitat 2. A continuació col·locar la "papallona" i afegir la resta d'ingredients, programar 7 minuts, baixar la temperatura a 90ºC, velocitat 3.

Una vegada hem preparat la crema pastissera, col·locam la pasta de fulls sobre el paper de forn a una llauna. La punxam per tota la superfície amb una forqueta, per tal que quedin uns puntets que impediran que la pasta de fulls pugi massa (encara que pujarà, no tant, però pujarà). L'enfornam uns 20 minuts a 180º. Als darrers minuts encenem el grill perquè agafi un color dauradet.
La deixam refredar i la untam amb la crema, veurem que la massa, quan la banyam, davalla quasi completament. A continuació disposam les fruites així com ens agradi. Per acabar li donam brillantor amb la gelatina prèviament fosa al foc. Ho podem fer amb un pinzell o amb una cullera. És important que no li en manqui.
I ja està! Unes postres facilíssimes però molt vistoses, i que, com deim per aquí, no embafen. Ideals, idò, tant per a la primavera com per a l'estiu.

2 comentaris:

  1. Hi havia un temps que aquestes coques no m'agradaven gens, ara en menjaria fins el mes petit trosset. Besitos

    ResponElimina
  2. Doncs, Maribel, a mi m'han agradat sempre aquestes coses... Sobretot si tenen fuiteta. Com estàs? Fas vacances?

    Una besada!

    ResponElimina