dijous, 11 de febrer del 2010

Púding de carn



Aquesta recepta va dedicada a totes les mamàs com cal que sempre tenen un tupper de brou per a fer sopeta dins el congelador.
La vaig trobar a Mujer de élite i és ideal per a aprofitar les sobres de la carn i la verdura amb les que hem preparat el brou.
En menjàrem de calent, just tret del forn, però el vaig trobar més bo fred, com si fos un paté, a sobre del pa de nous i acompanyat del chutney. Mmmm!!

Ingredients:
4 ous
750 ml. de llet
Restes del carn bullida picada (jo també hi vaig posar la verdura que hi havia emprat)
3 cullerades de farina
1 culleradeta de llevadura canari
60 gr. de mantega o margarina
Formatge rallat
Sal

Preparació:
Separar els vermells del blancs.
A un cassó al foc, afegim la mantega i la farina fins que agafa un color dauradet i posteriorment hi posam la llet per tal de fer la beixamel. Una vegada lligada, la retiram del foc i la mesclam amb el vermell dels ous i les restes del bullit. Rectificar de sal.
Pujar els blancs a punt de neu.
Untar amb un poc de mantega un motlle d'uns 20 cm. de diàmetre i uns 7 cm. d'alt.
Mesclar amb cura la llevadura amb la beixamel i incorporar els blancs d'ou.
Abocar la preparació al motlle amb un poc de formatge rallat a damunt i enfornar (mitj) uns 20 minuts (això diu la recepta, però jo li vaig tenir prop de tres quarts d'hora).
Servir (Però deixar que refredi abans, jo no ho vaig fer perquè era ja hora de dinar i frisava i se va espenyar)


2 comentaris:

  1. La vida té dóna moltes sorpreses, unes bones i altres dolentes. El millor regal que et pot fer la vida és una amistat forta i perdurable. Si, per afegitó, aquesta amistat no perd mai la capacitat de sorprendre't i emocionar-te, aleshores el regal és doble. Estimada cuinera i amant dels mandariners, no perds mai la capacitat de sorprendre'm i emocionar-me. La lassanya de verdures fou fantàstica. Bé, la lassanya, la conversa, la complicitat... Hem de repetir més sovint aquestes trobades. Ara que... de moment en Joel segueix castigat i sense lassanya!

    Marta, àlies Clodina

    ResponElimina
  2. Gràcies Marta per aquest missatge tan emotiu. És un plaer tenir-vos a ca nostra, per, com dius, la conversa, per la complicitat i, jo hi afegiria, pel vostre entusiasme, i perquè sou com una finestreta oberta de bat en bat al fascinant món del teatre, i perquè la vostra presència romp la rutina, i perquè durant unes hores pareix que no han passat més de vint anys i també, perquè no! per la lassanya que (jo som la primera sorpresa) va resultar prou bona.
    I sí! En Joel segueix en penitència, però el coret me diu que dissabte li alçarem el càstig, encara que a la lassanya ja no hi serà a temps... Idò que hagués fet bonda!

    ResponElimina