D'aquets panets me'n va parlar n'Antònia Ordinas. Me va dir que els preparava i els congelava i, d'aquesta manera, en tenia cada dia per al berenar dels nins. Així que li vaig copiar la idea.
He de dir que els no tan nins es lleparen els dits.
No sé si la seva recepta és la mateixa, però supós que no hi ha molta diferència.
Ingredients
- 250 ml. de llet
- 50 grs. de sucre
- 40 grs. llevadura premsada fresca
- 1 ou
- 500 grs. farina de força
- 10 grs. de sal
- 60 grs. de mantega
Preparació:
Posar dins el tassó la llet i el sucre i programar 1 minut, temperatura 40º, velocitat 2. Aquí jo ho deix refredar una miqueta perquè, si la temperatura és molt alta, la llevadura se mor i no fa pujar la massa. Després afegir la llevadura i l'ou i mesclar 10 segons, velocitat 3.Incorporam la farina i la sal i mesclam 1 minut, velocitat 6 i després 3 minuts, tassó tancat, velocitat “amasado”, mentre se està pastant hi posam la mantega a trocets pel bocal. Deixar dins el tassó 30 minuts, quan pràcticament surt per dalt,
treure la massa i donar-li la forma desitjada. Col·locar damunt una llauna del forn i deixar que dobli el seu volum.Vernissam amb llet i enfornam a 180º durant 25/30 minuts.
A mi m'encanten els panets de viena, també en faig. La recepta no és exacta però m'imagino que són molt semblants!!
ResponEliminaA casa també es llepen els dits.
PTNTS
Dolça