diumenge, 6 de desembre del 2009

CREMA DE CARABASSA (Davimar)



La carabassa és un dels productes estrella de les senalles d' Això és vida que ens han duit darrerament. Normal. Ara és de temporada. Així que he decidit fer una Crema de carabassa. Un dels avantatges de les cremes de verdura a ca nostra és que en Sergi qui, segons les seves pròpies paraules, “odia la verdura”, no tan sols les menja, sinó que les troba “boníssimes”. Ma mare “la gran manitú” de la cuina familiar, ja fa temps que, de tant en tan, la prepara i li surt molt bona. Dóna una sofregida a tot (tomàtiga, ceba, carabassa, pastanagó), li afegeix aigua, ho bull i quan ja està li passa el “turmix” Però com que jo, per fer més via, volia emprar la Mycook he cercat per la xarxa a veure que hi trobava i he topat amb un caramull de maneres de cuinar-la. La que he triat és la següent.

Ingredients
- 100 g. de ceba a troços no molt grans
- 100 g. de porro (jo no en tenia i hi he posat pastanagó. Sí, ja ho sé, res a veure)
- 30 g. d'oli d'oliva verjo
- 600 g. de carabassa i un carabassó petit
- 100 g. de patata
- 280 ml. d'aigua
- sal
- 3 “quesitos”

Preparació
Posar en el tassó la ceba, el porro i l'oli. Sofregir 5 minuts, 100º, velocitat 3. Mentre hem de pelar la carabassa, el carabassó i la patata (i el pastanagó en el meu cas) i ho tallam a daus mitjans. Quan acabi el temps programat, ho incorporam al tassó juntament amb l'aigua i la sal. Bullir 30 minuts, 100º , velocitat 1 ó 2.
Rectificar el punt de sal, posar els “quesitos” i triturar 1 minut a velocitat 5. A continuació, 3 minuts a velocitat 8. Comprovar que ha quedat ben triturat (ha de quedar un crema molt fina). Perquè sigui més profitosa jo, a vegades, li afegeix crostons (com ma mare) o un ou bullit a trocets.



1 comentari:

  1. En aquesta no la faig igual, i crec que ha de sortir més bona així com la fas tu, avui, ho provaré, les croquetes hauran d'esperar...

    ResponElimina