Demà torna a ser dimarts, dia de l'entrega quinzenal de la senalla d'Això és vida i encara tenc, per les profunditats de la gelera, de l'anterior cistella, un manat de cebes tendres i un fonoll (en bulb) a punt de passar a millor vida. A més, un parell de patates i una enorme batata dormen el somni dels justs per dins el rebost ... Què faig, què faig? El fonoll (en bulb) no l'he emprat mai, però, de cop i volta, pens en el frit mariner que he fet altres vegades i record que patates, fonoll i cebes tendres casen bé, i arrib a la conclusió que una truita amb tots aquests ingredients no pot ser massa xereca. I, honestament, no m'he errada, el resultat ha estat una sucosa truita, aromàtica i saborosa que s'ha guanyat el "yo podría cenar tranquilamente de esta tortilla todas las noches" en el veredicte del meu complaent espòs.
Ingredients (un poc a ull)
3 ó 4 patates petites
1 batata grossa
1 bulb de fonoll
1 manat petit de cebes tendres
4 ó 5 ous grossets
oli d'oliva
sal
Tots els del grup de consum coincidim en què el fet que cada quinze dies ens arribi la verdura propicia que en mengem més. En circumstàncies normals, si a un moment donat ens trobàssim amb un excedent d'aquests productes, simplement posposaríem l'anada al mercat o a la botiga, però si, “per força”, cada dues setmanes una esplèndida, multicolor panera d'hortalises fresques entra per la porta de ca nostra no ens quedarà d'altra que consumir-la per evitar que es tudi. A vegades, és un poc difícil saber com donar-li sortida, sobretot quan es tracta de productes poc habituals i un tant desconeguts a la nostra dieta, però, convenim amb n'Antònia Ordinas, un recurs fàcil són les cremes o els woks i si no... sempre ens quedarà París... vull dir, una truita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada